laupäev, 22. september 2012

Esitlusvideo valmistamine

Kas Teie firmal on tarvis mõnda proffesionaalset esitlusvideot? Mida näiteks messil või ka mujal vahest hea oleks näidata. Üheks võimaluseks on antud töö väljast tellida. Kuid kui küsitavad summad väga kalliks osutuvad, siis võib proovida vajaliku video ise teha. Eriti siis, kui on olemas head ja kvaliteetsed toote fotod. Kuna oli endal oma netipoe NetiKink jaoks tarvis teha mõned tootetutvustus videod, siis saigi erinevaid võimalusi uuritud. Kuna ise kasutan Ubuntu Linuxit, siis tarkvara paigaldamine oli seal äärmiselt lihtne, kuid samas on siin välja pakutud tarkvarad ka kõik teistele operatsioonisüsteemidele olemas. Ja mis peamine - nad on kõik täiesti tasuta.

Esimeseks ja kõige lihtsamaks tarkvaraks on kindlasti PhotoFilmStrip. PhotoFilmStrip on äärmiselt lihtne tarkvara, paigaldage see oma arvutisse, käivitage ja lisage soovitud pildid. Saate valida kust otsast pilti hakatakse näitama (vasak aken) ja kust näitamine lõppeb (parem aken). Justkui kaameraga liigutaks üle toote. Nii saab teha väga ilusaid ja kiireid esitlusi, kuid miinuseks on vähe effekte ja tekste ei saa otse lisada. Saab lisada küll subtiitrid, mis saab videoga koos näidata, kuid sellega ka asi piirdub. Samas on tegu just vajaliku tarkvaraga, kui vaja teha kiiresti mõned esitlusvideod. Kui valite oma pildid ja loote nn uue projekti, siis automaatselt luuakse juba kogu võimalik piltide vahetus jne. Teil on ainult üle vaadata, vaadata, et igal tootel kindlasti kõige olulisem ära näidatakse ja võitegi juba video valmis genereerida.

Edasi jõudsin Ubuntu tarkvarakeskuse abil Videoporama nimelise tarkvara juurde. Seal oli võimalusi juba kordades rohkem. Kuid – kui hakkasin otsima, kuidas näiteks lõpus viimane slaid seisma jätta, siis sellega jäin hätta. Minnes aga Videoporama kodulehele avastasin, et selle arendus on lõpetatud ja nad on alustanud uue tarkvara – ffDiaporama. Sai siis viimane endale paigaldatud ja võimalusi on seal tunduvalt rohkem kui eelmistes.

ffDiaporama abil on võimalik juba tunduvalt võimsamaid videosid kokku monteerida. Loomulikult nõuab antud tarkvara natuke rohkem õppimist, kuid võimalusi on kordades rohkem. Ja taas on tegu tasuta tarkvaraga. Teil on võimalik lisada tohutul hulgal erinevaid effekte. Näiteks pildi zoomimine, zoomitud osa eraldi välja toomine, tunduvalt suuremal hulgal kaadrite vahetuseffekte, saate lisada erinevaid tekste nii slaididele kui ka kogu filmile.

Kuna kahjuks pole siin võimalik pilte lisada, siis kõiki effekte ei saa kohe ka kirjeldada. Kuid tasub kindlasti vaadata ffDiaporama lehe galeriist, kus näha ka erinevaid võimalusi.

Samas tuleb öelda, et tegu on siiski suhteliselt lihtsa tarkvaraga, sest minul kulus oma esimese video valmistamiseks umbes kolm tundi ja teise valmistamiseks umbes poolt tundi.

Esimene video sai loodud NetiKink poe fotokruusidest ja teine fotokividest. Võite videod leida meie kodulehelt: http://netikink.eu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar