pühapäev, 29. juuli 2007

USA ja nende patendid....

Nagu kõigile teada, on USA kogu ühiskond üks suur protsess. Või vähemalt sellise pildi on nad ise tekitanud oma tegemistega. Kui vähegi võimalust on, siis kaevatakse keegi kohtusse. Küll ahistamise, küll mitteahistamise pärast - põhjuseid leiab alati.
Samasugune tants toimub ka suure lombi taga tarkvara patentidega. Mida vähegi saab, selle kohta patent võetakse. Üksteisi ähvardatakse patentidega - näiteks Microsofti süüdistus, et Linux rikub ligi 200 nende patenti. Ja otse loomulikult käiakse ka kohut.

Just praegu jäi silma, et eBay käib kohut firmaga MercExchange. Ja mille pärast? Nimelt kuuluvat MercExchangele "Buy it Now" funktsiooni patent ja kuna eBays on antud funktsioon laialt kasutusel, siis mis ikka - anname kohtusse ja nõuame raha. Sisuliselt ollakse seal nii kaugele jõudnud, et kui keegi mõtleb välja, et otsingu kasti võiks asetada näiteks kuskile huvitavasse kohta ja lisada sellele nupp - OtsiKohe, siis võib ta selle kohta ka patendi võtta (praegu oli tegu näitega). Siis paar aastat oodata oma patendiga, kuni see laialdasemalt levib ja siis hakata rikkamaid firmasid kohe kohtuse kaebama. Kasum tuleb missugune...

Ehk - et selliseid absurdsuseid vältida, tuleb teha kõik mis võimalik, et tarkvara patendid Euroopa Liitu ei tuleks, Kahjuks oma valitsust me usaldada ei saa, sest need on huvitatud ainult Microsofti ees pugemisest, kuid kõiki muidu meetodeid peame siiski kasutama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar