laupäev, 27. mai 2006

Ubuntu 6.06 RC läpakal

Otsustasin siis üsna pikalt vastu pidanud Kubuntu 5.10 uuendada juba Kubuntu 6.06-le. Omast arust jälgisin kõike vajaminevat, kuid võta näpust. Ühel hetkel hakkas süsteem karjuma gstreameri pakettide puudumise üle. Eemaldasin need süsteemist ja käivitasin uuesti dist-upgrade. Ikka sama kala. Läbi vaeva (installisin ise uuema gstreameri peale) sain lõpuks niikaugele, et süsteem oleks pidanud olema nö uuendatud. Kuid nii see siiski polnud. Peale restarti - kohe nägin, et käivitus vana kernel, kuigi nägin, et tõmmati ja paigaldati uuem. Ja ka X ei käivitnud enam. X sain käsitsi tööle, kuid sellega asi ka piirdus. KDE ei käivitnud. Võrk ei käivitunud mingi valemiga. Ehk siis istusin läpakaga terminali ees (X käivitas ainult mingi vaikimisi WM-i, millega polnud mitte midagi teha). Võrku ei saanud tööle, et KDE-d uuesti paigaldada.

Siis lõin käega. Ubuntu 6.06 Flight 6 plaat oli olemas, esialgu toppisin Knoppixi sisse, selle ja Samba abiga laadisin kõik vajaminevad failid peaarvutisse.
Kui see tehtud, siis paigaldasin Ubuntu 6.06. Uuendused peale ja peakski olema hetkel viimane versioon Ubuntust. UUendusi tuleb ka praegu üsna tihti tegelikult.

Mis asja tegelikult huvitavaks teeb - mina kui põline KDE kasutaja istun nüüd Gnome otsas :) Aga selline oli tegelikult suuresti mu oma soov, et katsetada Ubuntut tema tõelise palena. Kubuntu jättis siiski sellise pooliku mulje kohati. Praeguse seisuga võib öelda, et Ubuntu töötab Gnomega tõesti hulga paremini. Kõik seadistused on lihtsasti tehtavad. Kõik õpetused on üheselt aru saadavad. Ja nii hull see Gnome ka ei tundu. Loodetavasti naine harjub ka vahetusega ära :) MSN-is juba lobiseb ja netis ka surfab :)

Natuke infot siis ka: Minu läpakas Compaq Evo n610c, ATI Radeon Mobility 7500 VGA, Avaya Orinoco kiviga PCMCIA kaart, muus ei oskagi rohkem öelda. 756MB midagi mälu. Kogu staff töötas sisuliselt out-of-the-box. Susbend ja hibernate samuti. See oli väga meeldiv üllatus. VGA draiverid vahetasin ära DRI omade vastu. Jõudluse kasv pea kolmekordne glxgearsi andmetel. WiFi-t paigaldamise ajal tööle ei saanud. Peamine põhjus arvatavasti, et mul WEP Key-d Hex-is. Kuid peale startimist natuke seadistamist ja korras.

Eks siis ole näha, kaua Ubuntu mu läpakas vastu peab ;)

1 kommentaar:

  1. Veidral kombel tekib Ubuntu upgrade'iga imelikke jamasid.
    Sõber apgreidis 5.10-lt 6.06-le ja ennäe imet - flash keeldus Firefoxis tööle hakkamast. Proovisime kõikvõimalikud lahendused järele - null tulemust.
    Hetkel on mul karp natuke lahti, kuna minu kahel Ubuntu-masinal pole absoluutselt mingeid probleeme olnud. Tõsi, mõlemad on puhasinstalliga tehtud 6.06 Flight 5 (nüüd juba 6.06 LTS:) riistpuud.

    VastaKustuta