laupäev, 7. oktoober 2006

Taas sukeldumisest

Nüüd siis sukeldumise tunnid kõik läbi. Ka avavesi tehtud. Esimest korda tegime seda meres, kuid tänu suurele lainetusele oli nähtavus vees ainult meetri jagu. Tegime kiiruga paar harjutust ja siis kupatati meid üles - instruktorid ei riskinud meie ära kaotamisega. Teine päev läksime juba Rummu karjääri. Seal oli nähtavus ikka tunduvalt parem. Kuid tänu vähestele kogemustele ei õnnestunud kuidagi mul ujuvust paika saada. Kas kivina põhjas või korgina pinnal :) Lisaks olime siiski väikse grupiga koos, kus pidevalt keegi üles tõusis ja nii pidi kogu grupp taas üles minema. Põhi osa harjutustest saime tehtud, kuid siis oli juba liiga pime. Nii saigi kokku lepitud, et teeme ühe sukeldumise veel. Triinul jäi hädatõus tegemata ja nii oligi see täiesti põhjendatud. Lihtsalt siis oleksime rohkem omapead ja iga üks saaks katsetada seda, mis tal nõrk.

Eile siis saigi taas Rummus käidud. Sai ilusti endid laiali jagatud, nii et mina läksin Toomasega kahekesi ujuvust harjutama ja nii sama sulistama. Sai siis alguses nii 5-6m sügavusel harjutatud ja lõpuks hakkas asi ikka juba välja ka tulema. Siis ujusimegi pinnal Toomasega veel ca 300m eemal olevale vanale ekskavaatori vrakile, mis põhjas vedeleb. Sai ka seda uudistatud. Kahekesi sukeldumine on ikka hoopis midagi muud, kui lihtsalt instruktori käe all. Sa vastutad oma tegude eest ise ja -- sa oled vaba :) Eks see ujuvusega mängimine veel aega nõuab, kuid nii palju kindlust juba on, et võib ka edaspidi iseseisvalt vette minna. Nüüüd vaja veel PADI litsentsi jaoks pildid Sebakisse viia ja ongi ametlik sukelduja paber käes.

Mida tuleb nüüd varuma hakata - see on raha, et endale korralik varustus muretseda. Ja siis järgmine suvi - ikka sukelduma :) Millalgi tuleks ka järgmine tase 40m peale ära teha.

2 kommentaari:

  1. Palju need sukeldumiskursused ja litsent maksavad ka?

    VastaKustuta
  2. Minule läksid 3900 maksma. 20m litsents. Kuid muidu kursus kallim. Meie saime selle pärast odavamalt, et läksime 7 inimesega ja kauplesime alla.

    VastaKustuta